At­jar tjam­poer

Zelfgemaakt is dit Aziatische bijgerecht het állerlekkerst.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 150 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch bijgerecht Zelfgemaakt is dit Aziatische bijgerecht het állerlekkerst. 4 personen
3 53

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de komkommer in de lengte. Schep met een lepel de zaadlijsten uit de komkommer en snijd de komkommer in dunne plakjes. Snijd de paprika in de lengte en halveer de zaadlijsten. Snijd de peen en paprika in reepjes.
  2. Breng een pan water aan de kook en zet een grote kom koud water klaar. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de spitskool in reepjes. Snijd zeer kleine roosjes van e bloemkool. Kook elke groente afzonderlijk 2 min. Laat 10 min. afkoelen in het koude water.
  3. Schil de gember. Snijd de gember in stukjes. Maal met de knoflook, kurkuma en 2 tl zout in de vijzel tot pasta. Of snijd de gember en knoflook heel fijn en meng met de kurkuma en het zout. Laat de groenten uitlekken.
  4. Breng de azijn met de suiker aan de kook en voeg de knoflookpasta toe. Laat 3 min. koken en schep de groenten erdoor. Laat in 10 min. volledig afkoelen.

bereidingstip:

U kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 6 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Atjar tjampoer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

At­jar tjam­poer

1
1
  • 1 komkommer
  • 1 puntpaprika
  • 250 g winterpeen

Halveer de komkommer in de lengte. Schep met een lepel de zaadlijsten uit de komkommer en snijd de komkommer in dunne plakjes. Snijd de paprika in de lengte en halveer de zaadlijsten. Snijd de peen en paprika in reepjes.

2
2
  • 200 g sperziebonen
  • ½ spitskool
  • ½ bloemkool

Breng een pan water aan de kook en zet een grote kom koud water klaar. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de spitskool in reepjes. Snijd zeer kleine roosjes van e bloemkool.

3
3

Kook elke groente afzonderlijk 2 min. Laat 10 min. afkoelen in het koude water.

4
4
  • 2 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl kurkuma

Schil de gember. Snijd de gember in stukjes. Maal met de knoflook, kurkuma en 2 tl zout in de vijzel tot pasta. Of snijd de gember en knoflook heel fijn en meng met de kurkuma en het zout. Laat de groenten uitlekken.

5
5
  • 100 ml azijn
  • 3 el lichtbruine basterdsuiker

Breng de azijn met de suiker aan de kook en voeg de knoflookpasta toe. Laat 3 min. koken en schep de groenten erdoor. Laat in 10 min. volledig afkoelen.

bereidingstip:

U kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.