Ba­naan met ijs

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch nagerecht 4 personen
3 41

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster het kokos in een koekenpan zonder boter of olie in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Doe ondertussen het bakmeel, de suiker en 1 mespunt zout in een kom. Splits het ei en voeg de eidooier samen met het mineraalwater toe. Roer met een garde tot een glad beslag. Klop het eiwit stijf met de mixer en spatel voorzichtig door het beslag.
  2. Pel de bananen en halveer ze in de lengte en de breedte zodat u van elke banaan 4 gelijke stukken hebt. Dompel ze in het beslag.
  3. Verhit de olie in een wok. Test met een stukje brood of de temperatuur goed is. Dat is het geval als het brood bij aanraking met de olie direct begint te bruisen. Te hete olie gaat walmen.
  4. Neem de bananen met een vork uit het beslag en frituur per 3 of 4 stuks in ca. 4 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer warm met een bolletje ijs ernaast en bestrooi met het geroosterde kokos.
video

Fri­tu­ren

Instructievideo - 01:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.