Tom yam kung

Pikante Thaise soep met de frisse smaak van citroengras en limoen.

(113)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht Pikante Thaise soep met de frisse smaak van citroengras en limoen. 4 personen
3 113

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vijzel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de ontdooide garnalen en verwijder met een scherp mesje het darmkanaal. Bewaar de schalen. Schil en halveer de gember en snijd het citroengras in stukken. Snijd de blaadjes van de koriander grof en houd de steeltjes apart. Doe de schalen van de garnalen, het tablet, de koriandersteeltjes, helft van de gember en een halve limoen in een pan. Voeg het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. trekken. Zeef de bouillon.
  2. Snijd de champignons in plakjes en maak de peultjes schoon. Plet het citroengras in de vijzel en voeg toe aan de bouillon. Houd 20 min. tegen de kook aan. Voeg de champignons toe en laat nog 5 min. staan. Voeg de garnalen toe en laat in 5 min. gaar worden.
  3. Kook ondertussen de peultjes 1 min. en giet af. Snijd het steeltje van de rode peper en snijd de peper fijn. Laat de bamboescheuten uitlekken. Vijzel de rest van de gember, de rode peper en vissaus tot pasta. Doe samen met de peultjes en bamboescheuten bij de soep. Serveer met de koriander en eventueel met de rest van de limoen, in partjes of alleen het sap.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 1.915 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Tom yam kung

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tom yam kung

1
  • 300 g reuzengarnalen

Pel de ontdooide garnalen en verwijder met een scherp mesje het darmkanaal. Bewaar de schalen.

2
  • 2 cm verse gember
  • 2 stengels citroengras

Schil en halveer de gember en snijd het citroengras in stukken.

3
  • 15 g koriander

Snijd de blaadjes van de koriander grof en houd de steeltjes apart.

4
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 limoen
  • 1½ liter kraanwater

Doe de schalen van de garnalen, het tablet, de koriandersteeltjes, helft van de gember en een halve limoen in een pan. Voeg het water toe.

5

Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. trekken. Zeef de bouillon.

6
  • 250 g kastanjechampignons
  • 200 g peultjes

Snijd de champignons in plakjes en maak de peultjes schoon.

7

Plet het citroengras in de vijzel en voeg toe aan de bouillon. Houd 20 min. tegen de kook aan.

8

Voeg de champignons toe en laat nog 5 min. staan. Voeg de garnalen toe en laat in 5 min. gaar worden.

9

Kook ondertussen de peultjes 1 min. en giet af.

10
  • 1 rode peper
  • 227 g bamboescheuten

Snijd het steeltje van de rode peper en snijd de peper fijn. Laat de bamboescheuten uitlekken.

11
  • 2 el vissaus

Vijzel de rest van de gember, de rode peper en vissaus tot pasta. Doe samen met de peultjes en bamboescheuten bij de soep.

12

Serveer met de koriander en eventueel met de rest van de limoen, in partjes of alleen het sap. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.