Boe­re­no­me­let

(78)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 78

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit in een grote koekenpan met antiaanbaklaag de boter en bak het spek en de groenten al omscheppend ca. 5 min. Klop in een kom de eieren los met de room. Snijd de bieslook fijn en klop door het eimengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Schenk het eimengsel bij het spek en de groenten in de pan. Laat het ei op matig vuur in ca. 15 min. stollen. Laat de omelet uit de pan op een schaal glijden en snijd in vieren. Serveer met sla en geroosterd volkorenbrood met knoflookboter.

variatietip:

Met spinazie en Hollandse geitenkaas: vervang de roerbakgroenten door 225 g ontdooide en uitgelekte bladspinazie. Roer dit met 100 g gerapste Hollandse geitenkaas door het eimengsel. Bak de omelet zonder spek, met 10 gehalveerde cherrytomaatjes erin gedrukt.

variatietip:

Met venkel en boerenkaas: vervang de roerbakgroenten door 1 in blokjes gesneden venkel en kook deze met 125 g aardappelschijfjes (uit de koeling) in ca. 5 min. beetgaar. Laat ze uitlekken en schep ze met de fijngeknipte bieslook door het eimengsel. Bak de spekblokjes ca. 5 min. Voeg het eimengsel toe en bak de omelet met 100 g belegen kaas in plakken erop.

serveertip:

Serveer met sla en geroosterd volkorenbrood met knoflookboter.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Boerenomelet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­re­no­me­let

1
1
  • 2 el boter
  • 125 g gerookte spekblokjes
  • 300 g Hollandse roerbakgroenten

Verhit in een grote koekenpan met antiaanbaklaag de boter en bak het spek en de groenten al omscheppend ca. 5 min.

2
2
  • 6 eieren
  • 2 el slagroom
  • 10 sprietjes verse bieslook

Klop in een kom de eieren los met de room. Snijd de bieslook fijn en klop door het eimengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3

Schenk het eimengsel bij het spek en de groenten in de pan. Laat het ei op matig vuur in ca. 15 min. stollen.

4
4

Laat de omelet uit de pan op een schaal glijden en snijd in vieren.

variatietip:

Met spinazie en Hollandse geitenkaas: vervang de roerbakgroenten door 225 g ontdooide en uitgelekte bladspinazie. Roer dit met 100 g gerapste Hollandse geitenkaas door het eimengsel. Bak de omelet zonder spek, met 10 gehalveerde cherrytomaatjes erin gedrukt.

variatietip:

Met venkel en boerenkaas: vervang de roerbakgroenten door 1 in blokjes gesneden venkel en kook deze met 125 g aardappelschijfjes (uit de koeling) in ca. 5 min. beetgaar. Laat ze uitlekken en schep ze met de fijngeknipte bieslook door het eimengsel. Bak de spekblokjes ca. 5 min. Voeg het eimengsel toe en bak de omelet met 100 g belegen kaas in plakken erop.

serveertip:

Serveer met sla en geroosterd volkorenbrood met knoflookboter.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.