Boe­re­no­me­let

(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
2 48

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit in een grote koekenpan met antiaanbaklaag ¼ van de kruidenboter. Bak de spekreepjes in ca. 5 min. uit. Voeg de dobbeltjes toe en bak al omscheppend ca. 5 min. Voeg de soepgroenten toe en bak ca. 3 min. mee.
  2. Klop in een kom de eieren los met de melk. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het eimengsel bij het aardappelgroentemengsel. Laat het ei op matig vuur in ca. 15 min. stollen. Rooster ondertussen het brood. Serveer de omelet met geroosterd brood en de rest van de kruidenboter.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 785 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 02-03

Boerenomelet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­re­no­me­let

1
1
  • 25 g kruidenboter
  • 200 g spekreepjes

Verhit in een grote koekenpan met antiaanbaklaag de kruidenboter. Bak de spekreepjes in ca. 5 min. uit.

2
2
  • 400 g aardappeldobbelsteentjes
  • 250 g soepgroenten grof

Voeg de dobbeltjes toe en bak al omscheppend ca. 5 min. Voeg de soepgroenten toe en bak ca. 3 min. mee.

3
3
  • 6 eieren
  • 2 el melk

Klop in een kom de eieren los met de melk. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het eimengsel bij het aardappelgroentemengsel.

4
4
  • ½ boerenvolkorenbrood sesam
  • 75 g kruidenboter

Laat het ei op matig vuur in ca. 15 min. stollen. Rooster ondertussen het brood. Serveer de omelet met geroosterd brood en de kruidenboter.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.