As­per­ges met zalm en aard­ap­pel­pu­ree

De lente op je bord met dit echte Hollandse gerecht.

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht De lente op je bord met dit echte Hollandse gerecht. 4 personen
3 32

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en snijd de aardappelen in stukken. Kook ze in weinig water met zout in 20-25 min. gaar. Maak de asperges schoon. Halveer de citroen en snijd er 2 plakjes van. Pers de rest van de citroen uit. Breng in een wijde pan een laag water met de boter, citroenplakjes, foelie en wat zout aan de kook. Leg de asperges erin en laat 10 min. zachtjes koken. Zet het vuur uit, laat de asperges afgedekt nog 5-10 min. in het water nagaren.
  2. Giet de aardappelen af, stoom droog in de pan en stamp daarna tot niet te fijne puree. Klop het ei los. Roer het ei, de slagroom, het citroensap en de boter erdoor. Knip de bieslook in stukjes. Klop de puree luchtig met een garde en schep de helft van de bieslook erdoor. Houd de puree tot gebruik warm.
  3. Smelt de rest van de boter. Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en rol deze per stuk of per twee in zalmfilet. Verdeel de asperges over de borden en schenk er wat gesmolten boter overheen. Schep de puree ernaast. Bestrooi met de rest van de bieslook.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 54 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Asperges met zalm en aardappelpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ges met zalm en aard­ap­pel­pu­ree

1
1
  • 750 g vastkokende aardappelen

Schil en snijd de aardappelen in stukken. Kook ze in weinig water met zout in 20-25 min. gaar.

2
2
  • 1 kg witte asperges
  • 1 citroen

Maak de asperges schoon. Halveer de citroen en snijd er 2 plakjes van. Pers de rest van de citroen uit.

3
3
  • 25 g boter
  • 1 foelie

Breng in een wijde pan een laag water met de boter, citroenplakjes, foelie en wat zout aan de kook. Leg de asperges erin en laat 10 min. zachtjes koken.

4
4

Zet het vuur uit, laat de asperges afgedekt nog 5-10 min. in het water nagaren.

5
5

Giet de aardappelen af, stoom droog in de pan en stamp daarna tot niet te fijne puree.

6
6
  • 1 ei
  • 125 ml slagroom
  • 25 g boter
  • 13 g verse bieslook

Klop het ei los. Roer het ei, de slagroom, het citroensap en de boter erdoor. Knip de bieslook in stukjes.

7
7
  • 75 g boter

Klop de puree luchtig met een garde en schep de helft van de bieslook erdoor. Houd de puree tot gebruik warm. Smelt de rest van de boter.

8
8
  • 400 g gerookte zalmfilet

Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en rol deze per stuk of per twee in zalmfilet.

9
9

Verdeel de asperges over de borden en schenk er wat gesmolten boter overheen. Schep de puree ernaast. Bestrooi met de rest van de bieslook.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.