Kip met ro­de ui, ap­pel en mos­terd

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 495 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(207)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 207

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenvaste braadpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit 4 el olie in de braadpan. Bestrooi de kip met peper en zout en bak in 6 min. rondom bruin. Voeg de ui, mosterd en 50 ml water toe en bak 1 min. mee. Doe de deksel op de pan en bak de kip in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in dunne schijfjes. Schep de kip halverwege de oventijd om en voeg dan de appel toe.
  2. Kook de spruiten in water in 8 min. beetgaar. Giet af. Verhit de rest van de olie in een wok en fruit de knoflook en kerrie 1 min. Voeg de spruiten en bosui toe en roerbak nog 2 min.
  3. Neem de kip uit de oven en verdeel over 4 borden. Serveer met de spruiten. Lekker met notenrijst.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 38 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.