Flamm­ku­chen

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 545 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 15 min. oventijd
(238)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 238

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng in een kom de gist, bloem en het zout. Maak een kuiltje in het midden en schenk er het lauwwarme water in. Kneed tot een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige, schone theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen.
  2. Verwarm de oven voor op 250 °C. Snijd het spek in zo dun mogelijke reepjes. Rol het deeg met de deegroller op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit mengsel over het deeg.
  3. Snijd de ui in ringen. Bedek het deeg gelijkmatig met het spek en de ui. Bak de flammkuchen ca. 15 min. in het midden van de oven.

bewaartip:

Je kunt de flammkuchen 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 10 min. in een voorverwarmde oven op 210 °C. Deze hartige koek is ook koud lekker.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Flammkuchen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Flamm­ku­chen

1
1
  • 7 g droge gist
  • 300 g bloem
  • 1 tl zout
  • 150 ml kraanwater

Meng in een kom de gist, bloem en het zout. Maak een kuiltje in het midden en schenk er het lauwwarme water in. Kneed tot een soepel deeg.

2
2

Dek de kom af met een vochtige, schone theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen.

3
3

Verwarm de oven voor op 250 °C.

4
4
  • 150 g gerookt ontbijtspek

Snijd het spek in zo dun mogelijke reepjes. Rol het deeg met de deegroller op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een dikte van 1 cm.

5
5
  • 125 ml crème fraîche
  • 200 g volle Franse kwark
  • 1 mespunt nootmuskaat

Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit mengsel over het deeg.

6
6
  • 3 uien

Snijd de ui in ringen. Bedek het deeg gelijkmatig met het spek en de ui.

7
7

Bak de flammkuchen ca. 15 min. in het midden van de oven.

bewaartip:

Je kunt de flammkuchen 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 10 min. in een voorverwarmde oven op 210 °C. Deze hartige koek is ook koud lekker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.