El­zas­ser­piz­za (Flamm­ku­chen)

Overgewaaid uit de Elzas naar Nederland: een dunne pizza met ui, crème fraîche, spek en rucola.

(121)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Overgewaaid uit de Elzas naar Nederland: een dunne pizza met ui, crème fraîche, spek en rucola. 4 personen
3 121

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng in een kom de bloem met de gist en het zout. Roer het lauwwarme water erdoor en kneed alles tot een soepel en elastisch deeg. Laat het deeg afgedekt met vershoudfolie op een warme plek 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is. Snijd de uien in plakjes. Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Fruit de uien in ca. 7 min. zachtjes gaar zonder te kleuren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verwarm de oven voor op 225 °C. Bestrooi het werkvlak met wat bloem. Rol het deeg uit tot een langwerpige lap van 5 mm dik. Bekleed bakplaat met bakpapier en leg het deeg erop. Bestrijk deeg met crème fraîche. Verdeel de uien en spekblokjes erover en bestrooi met peper. Bak de Flammenkuche in het midden van de oven in ca. 15 min. knapperig bruin en gaar. Leg de Flammenkuche op een schaal en garneer met de rucola.
video

Deeg ma­ken

Instructievideo - 01:24 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.205 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Elzasserpizza (Flammkuchen)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

El­zas­ser­piz­za (Flamm­ku­chen)

1
1
  • 400 g patentbloem
  • 1 zakje instant gist
  • 2 tl zout
  • 250 ml water

Meng in een kom de bloem met de gist en het zout. Roer het lauwwarme water erdoor en kneed alles tot een soepel en elastisch deeg.

2
2
  • 3 grote uien

Laat het deeg afgedekt met vershoudfolie op een warme plek 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is. Snijd de uien in plakjes.

3
3
  • 25 g boter

Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Fruit de uien in ca. 7 min. zachtjes gaar zonder te kleuren.

4
4

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5

Verwarm de oven voor op 225 °C.

6
6
  • 1 g patentbloem

Bestrooi het werkvlak met wat bloem. Rol het deeg uit tot een langwerpige lap van 5 mm dik.

7
7
  • 125 ml crème fraîche
  • 200 g gerookte spekblokjes

Bekleed bakplaat met bakpapier en leg het deeg erop. Bestrijk deeg met crème fraîche. Verdeel de uien en spekblokjes erover en bestrooi met peper.

8
8
  • 50 g rucola

Bak de Flammenkuche in het midden van de oven in ca. 15 min. knapperig bruin en gaar. Leg de Flammenkuche op een schaal en garneer met de rucola.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.