Fi­let­lap­jes met ge­roos­ter­de biet

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 560 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
2 24

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Wikkel de aardappelen om met aluminiumfolie en pof ze in de oven in ca. 45 min. gaar.
  2. Snijd ondertussen de bietjes in partjes en leg ze in de ovenschaal. Schep om met 3 el olie, de azijn en peper en zout. Bak de laatste 20 min. met de aardappelen in de oven mee.
  3. Snijd ondertussen de ongeschilde appel in parten en verwijder het klokhuis. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Bestrooi de filetlapjes met peper en zout. Schuif de ui naar de zijkant van de pan en bak het vlees ca. 4 min. Keer halverwege. Bak de laatste 2 min. de appel mee.
  4. Neem de aardappelen en bietjes uit de oven. Vouw de folie open en snijd de aardappelen in de lengte in tot iets onder de helft. Duw ze open en verdeel de zure room erover. Verdeel de filetlapjes, ui en appel over 4 borden en leg de aardappelen en bietjes ernaast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.