Rus­si­sche bie­ten­stamp met kool

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 35

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water. Pel ze en snijd in parten.
  2. Snijd ondertussen de biet in blokjes. Verwarm de rodekool met de ui en biet op laag vuur zonder te koken.
  3. Giet de aardappelen af. Voeg de zure room toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de groenten en dille erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over 4 borden en serveer met de plakjes worst en parten ei.

Tip:

Schep de rest van de fijngesneden dille om met gekookte aardappelen en een klontje boter.

video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.