Stoe­re chi­li

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 570 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 5 uur wachten
(240)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
3 240

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine, ovenvaste braadpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd de riblappen in stukjes van 2 cm. Maal de ui en knoflook fijn in de keukenmachine. Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees op hoog vuur in 4 min. bruin. Voeg de chorizo toe en bak 4 min. mee. Voeg het ui-knoflookmengsel, de komijn, kruidnagels, oregano, chilipeper naar smaak en het kaneelstokje toe en bak nog 2 min. Voeg de azijn, tomaten en 400 ml kokend water toe.
  2. Zet in het midden van de oven. Stoof het vlees met de deksel op de pan in 5 uur gaar. Neem na 4 uur de deksel van de pan en voeg de 2 soorten bonen toe. Neem uit de oven. Lekker met witte rijst of tortillawraps, koriander, zure room en geraspte Cheddar (kaas).
video

Vlaams draad­jes­vlees ma­ken

Kookles - 06:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.