Chi­li con car­ne met stoof­vlees, kof­fie en cho­co­la­de

In Mexico weten ze van een gewone chili con carne wel heel iets bijzonders te maken.

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht In Mexico weten ze van een gewone chili con carne wel heel iets bijzonders te maken. 4 personen
3 37

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd het vlees in blokjes van 2 x 2 cm. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui, oregano, paprikapoeder, komijn en sambal 5 min. op laag vuur. Voeg de laatste minuut de knoflook toe. Voeg de koffie en tomaten toe en breng aan de kook. Voeg het vlees toe en laat minimaal 2½ uur stoven op laag vuur met de deksel op de pan.
  2. Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in repen. Laat de mais en de kidneybonen uitlekken. Trek met twee vorken het stoofvlees uit elkaar. Voeg de paprika, mais en bonen toe en laat nog 30 min. stoven. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Hak de chocolade in stukjes en roer door de chili con carne.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

combinatietip:

Lekker met crème fraîche en koriander.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 450 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid

Chili con carne met stoofvlees, koffie en chocolade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­li con car­ne met stoof­vlees, kof­fie en cho­co­la­de

1
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 300 g runderriblappen

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd het vlees in blokjes van 2 x 2 cm.

2
  • 4 el olijfolie
  • 1 el oregano
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 2 tl sambal oelek

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui, oregano, paprikapoeder, komijn en sambal 5 min. op laag vuur. Voeg de laatste minuut de knoflook toe.

3
  • 100 ml sterke koffie
  • 400 g gepelde tomaten

Voeg de koffie en tomaten toe en breng aan de kook. Voeg het vlees toe en laat minimaal 2½ uur stoven op laag vuur met de deksel op de pan.

Tip: Voeg eventueel wat vocht toe wanneer de pan droog dreigt te koken.

4
  • 2 rode paprika's
  • 340 g mais
  • 360 g kidneybonen

Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in repen. Laat de mais en de kidneybonen uitlekken.

5

Trek met twee vorken het stoofvlees uit elkaar. Voeg de paprika, mais en bonen toe en laat nog 30 min. stoven. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

6
  • 30 g pure chocolade

Hak de chocolade in stukjes en roer door de chili con carne. Lekker!

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

combinatietip:

Lekker met crème fraîche en koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.