Chi­li con car­ne met mun­tyog­hurt

Een pittig en tegelijkertijd lekker fris hoofdgerecht. En wat wij ook verrassend vinden: de komijn!

(1.184)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Een pittig en tegelijkertijd lekker fris hoofdgerecht. En wat wij ook verrassend vinden: de komijn! 8 personen
3 1184

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien. Verhit de olie in een grote braadpan en fruit de uien. Pers de helft van de tenen knoflook erboven. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul.
  2. Snijd de paprika's in reepjes. Voeg de paprika, komijn en tomaten toe. Druk de tomaten met een pollepel stuk. Laat de bonen uitlekken en voeg ze toe. Breng op smaak met zout en chilipeper en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 min. stoven.
  3. Snijd de munt fijn. Voeg de munt aan de yoghurt toe en pers de rest van de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout.

bereidingstip:

Maak de chili een dag eerder: makkelijk én nog lekkerder!

variatietip:

Zonder carne. Laat voor een vegetarische chili het gehakt achterwege en schep de laatste 2 min. 2 in blokjes gesneden avocado's door de chili. Serveer met de muntyoghurt en partjes lime.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 430 mg
  • vezels 12 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Chili con carne met muntyoghurt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­li con car­ne met mun­tyog­hurt

1
  • 2 uien

Snipper de uien.

2
  • 3 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook

Verhit de olie in een grote braadpan en fruit de uien. Pers de helft van de tenen knoflook erboven.

3
  • 600 g rundergehakt

Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul.

4
  • 2 rode paprika's

Snijd de paprika's in reepjes.

5
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 800 g gepelde tomaten

Voeg de paprika, komijn en tomaten toe. Druk de tomaten met een pollepel stuk.

6
  • 1.6 kg bruine bonen
  • 2 tl gemalen chilipeper

Laat de bonen uitlekken en voeg ze toe. Breng op smaak met zout en chilipeper en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 min. stoven.

7
  • 15 g munt

Snijd de munt fijn.

8
  • 300 g Griekse yoghurt
  • 2 tenen knoflook

Voeg de munt aan de yoghurt toe en pers de rest van de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout.

9

Bon appétit!

bereidingstip:

Maak de chili een dag eerder: makkelijk én nog lekkerder!

variatietip:

Zonder carne. Laat voor een vegetarische chili het gehakt achterwege en schep de laatste 2 min. 2 in blokjes gesneden avocado's door de chili. Serveer met de muntyoghurt en partjes lime.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.