Ta­gli­a­tel­le met cham­pig­nons en wit­lof

Pasta met gebakken witlof: zo blijft het lekker knapperig.

(1.734)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Pasta met gebakken witlof: zo blijft het lekker knapperig. 4 personen
4 1734

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bak ondertussen de spekreepjes 5 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan. Snijd de knoflook fijn en halveer de kastanjechampignons. Bak de knoflook, champignons en oregano 4 min. in het achtergebleven bakvet.
  2. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte in vieren. Verwijder de harde kern. Voeg het witlof toe aan de champignons en bak 2 min. mee.
  3. Doe de spekreepjes en crème fraîche bij de groenten en verwarm nog 2 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper. Verdeel de tagliatelle over borden en schep de champignons met witlof erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 915 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Tagliatelle met champignons en witlof

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met cham­pig­nons en wit­lof

1
1
  • 300 g tagliatelle

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 250 g magere spekreepjes

Bak ondertussen de spekreepjes 5 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g kastanjechampignons

Snijd de knoflook fijn en halveer de kastanjechampignons.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 2 tl gedroogde oregano

Bak de knoflook, champignons en oregano 4 min. in het achtergebleven bakvet.

5
5
  • 400 g witlof

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte in vieren. Verwijder de harde kern.

6
6

Voeg het witlof toe aan de champignons en bak 2 min. mee.

7
7
  • 250 ml crème fraîche

Doe de spekreepjes en crème fraîche bij de groenten en verwarm nog 2 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper.

8
8

Verdeel de tagliatelle over borden en schep de champignons met witlof erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.