Rol­la­de Wel­ling­ton

Een echte traktatie verpakt in bladerdeeg.

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 380 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 u. 10 min. wachten
    • 50 min. oventijd
(260)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een echte traktatie verpakt in bladerdeeg. 8 personen
3 260

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de champignons schoon met keukenpapier en pureer de champignons in de keukenmachine. Verhit ⅓ van de boter in een koekenpan en bak de puree 8 min. Breng op smaak met peper en zout. Leg de ham in een rechthoek van 20 x 30 cm op vershoudfolie. Bestrijk met de puree.
  2. Haal de elastiekjes van de rollade. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de rest van de boter en bak het vlees op hoog vuur in 4 min. bruin. Bestrijk met de mosterd. Leg op de ham met puree. Rol de ham met de folie strak om de rosbief. Leg 1 uur in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het bladerdeeg uit. Haal het vlees uit de folie. Leg op het deeg en vouw dit om het vlees. Leg met de vouw naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Splits het ei en klop het eigeel los. Bestrijk het deeg met de eigeel. Bak ca. 50 min. in de oven. Laat 10 min. rusten. Snijd aan tafel in plakken.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 540 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Rollade Wellington

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rol­la­de Wel­ling­ton

1
1
  • 250 g kastanjechampignons

Maak de champignons schoon met keukenpapier en pureer de champignons in de keukenmachine.

2
2
  • 25 g boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak de puree 8 min. Breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 75 g Prosciutto di Parma

Leg de ham in een rechthoek van 20 x 30 cm op vershoudfolie. Bestrijk met de puree.

4
4
  • 1 runderrollade
  • 50 g boter

Haal de elastiekjes van de rollade. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de rest van de boter en bak het vlees op hoog vuur in 4 min. bruin.

5
5
  • 2 el fijne mosterd

Bestrijk met de mosterd. Leg op de ham met de puree. Rol de ham met de folie strak om de rosbief. Leg 1 uur in de koelkast.

6
6
  • 1 pakje bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het bladerdeeg uit. Haal het vlees uit de folie. Leg op het deeg en vouw dit om het vlees.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

7
7
  • 1 ei

Leg met de vouw naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Splits het ei en klop het eigeel los. Bestrijk het deeg met eigeel.

8
8

Bak ca. 50 min. in de oven. Laat 10 min. rusten. Snijd aan tafel in plakken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.