Zalm Wel­ling­ton

Zalm in een knapperig laagje bladerdeeg. Een cadeautje voor elk feestmaal.

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 390 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 5 min. wachten
    • 25 min. oventijd
(174)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels hoofdgerecht Zalm in een knapperig laagje bladerdeeg. Een cadeautje voor elk feestmaal. 8 personen
3 174

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Halveer de zalmfilet in de lengte. Bestrooi de stukken met peper en zout en leg ze op elkaar.
  3. Snijd de champignons zeer fijn. Verhit de boter in een koekenpan en bak ze op middelhoog vuur tot het vocht is verdampt. Snijd de peterselie en bieslook fijn en meng met peper en zout door het champignonmengsel. Laat afgedekt op een bord afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Leg de gerookte zalm in 3 rijen boven elkaar, elkaar iets overlappend, op een stuk vershoudfolie van 30 x 40 cm.
  5. Verdeel het champignonmengsel erover en leg de zalmfilet erop. Rol met behulp van de vershoudfolie de gerookte zalm strak om de zalmfilet.
  6. Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier uit de verpakking. Snijd het deeg op maat. Leg de zalm erop, verwijder de folie en vouw het deeg erom. Het deeg mag 1 cm overlappen. Druk de randen goed aan en leg met behulp van het papier met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Rol het overtollige deeg uit. Steek er met een uitsteekvormpje figuurtjes uit en plak deze met een beetje water op de zalm wellington.
  8. Splits het ei en klop de eidooier los. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg ermee. Het eiwit wordt niet gebruikt.
  9. Bak de wellington ca. 25 min. in het midden van de oven. Haal uit de oven en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd de wellington aan tafel in dikke plakken.

bereidingstip:

Je kunt de zalm wellington 1 dag van tevoren bereiden t/m het verpakken van de zalm in vershoudfolie. Bewaar in de koelkast. Laat de zalm voor je verder gaat op kamertemperatuur komen. Begin maximaal 3 uur van tevoren met het uitrollen van het deeg en volg de overige stappen van het recept.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 425 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Zalm Wellington

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm Wel­ling­ton

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 650 g zalmfilet

Halveer de zalmfilet in de lengte. Bestrooi de stukken met peper en zout en leg ze op elkaar.

3
  • 250 g kastanjechampignons

Snijd de champignons zeer fijn. Verhit de boter in een koekenpan en bak ze op middelhoog vuur tot het vocht is verdampt.

4
  • 10 g platte peterselie
  • 13 g bieslook

Snijd de peterselie en bieslook fijn en meng met peper en zout door het champignonmengsel. Laat afgedekt op een bord afkoelen tot kamertemperatuur.

5
  • 200 g gerookte zalm

Leg de gerookte zalm in 3 rijen boven elkaar, elkaar iets overlappend, op een stuk vershoudfolie van 30 x 40 cm.

6

Verdeel het champignonmengsel erover en leg de zalmfilet erop. Rol met behulp van de vershoudfolie de gerookte zalm strak om de zalmfilet.

7
  • 1 rol vers bladerdeeg

Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier uit de verpakking. Snijd het deeg op maat. Leg de zalm erop, verwijder de folie en vouw het deeg erom.

8

Het deeg mag 1 cm overlappen. Druk de randen goed aan en leg met behulp van het papier met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.

9

Rol het overtollige deeg uit. Steek er met een uitsteekvormpje figuurtjes uit en plak deze met een beetje water op de zalm wellington.

10
  • 1 ei

Splits het ei en klop de eidooier los. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg ermee. Het eiwit wordt niet gebruikt.

11

Bak de wellington ca. 25 min. in het midden van de oven. Haal uit de oven en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.

12

Snijd de wellington aan tafel in dikke plakken. Lekker!

bereidingstip:

Je kunt de zalm wellington 1 dag van tevoren bereiden t/m het verpakken van de zalm in vershoudfolie. Bewaar in de koelkast. Laat de zalm voor je verder gaat op kamertemperatuur komen. Begin maximaal 3 uur van tevoren met het uitrollen van het deeg en volg de overige stappen van het recept.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.