Beef Wel­ling­ton

Engelse klassieker: malse ossenhaas met een krokante korst van bladerdeeg.

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 310 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 5 min. wachten
    • 35 min. oventijd
(156)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels hoofdgerecht Engelse klassieker: malse ossenhaas met een krokante korst van bladerdeeg. 8 personen
3 156

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • vleesthermometer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Dep de ossenhaas droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak het vlees rondom bruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  2. Snijd de champignons zeer fijn. Snijd de bieslook en de blaadjes van de peterselie fijn. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de champignons op middelhoog vuur tot het vocht is verdampt. Meng de bieslook en peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Laat afgedekt op een bord afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Leg de plakken ham in 3 rijen naast elkaar, elkaar iets overlappend, op een stuk vershoudfolie van 30 x 40 cm. Verdeel het champignonmengsel gelijkmatig over de ham en leg de ossenhaas erop. Rol met behulp van de vershoudfolie de ham strak om de ossenhaas.
  4. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Neem de ossenhaas uit de folie en leg midden op het deeg. Vouw het deeg dicht tot een pakket. Het deeg mag op de randen 1 cm overlappen. Snijd het overtollige deeg eraf en druk de randen goed aan. Draai het vlees voorzichtig om zodat de naad niet meer zichtbaar is. Steek of snijd figuurtjes uit de restjes deeg en druk ze op het deeg.
  5. Splits het ei en klop de eidooier los. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg ermee. Steek de thermometer in het midden van het vlees. Zet het ca. 35 min. in het midden van de oven, of tot de thermometer 50 °C aangeeft. Neem het vlees uit de oven en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd het vlees aan tafel in dikke plakken.

Tip:

*Dit vlees kun je voor de feestdagen online bestellen via ah.nl/meesterslager (van 26 november t/m 19 december 2016). Haal het vlees op in de winkel, bij een AH Pick Up Point of laat het thuisbezorgen op 23 of 24 december 2016.

bewaartip:

Je kunt de ossenhaas 1 dag van tevoren bereiden tot en met het oprollen van het vlees in de ham. Bewaar in vershoudfolie in de koelkast. Laat het vlees voor je verder gaat op kamertemperatuur komen. Begin maximaal 3 uur van tevoren met de volgende stap.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Beef Wellington

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Beef Wel­ling­ton

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 600 g ossenhaas

Dep de ossenhaas droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout.

3
  • 15 g boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees rondom bruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

4
  • 250 g kastanjechampignons
  • 13 g bieslook
  • 10 g platte peterselie

Snijd de champignons zeer fijn. Snijd de bieslook en de blaadjes van de peterselie fijn.

5
  • 15 g boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons op middelhoog vuur tot het vocht is verdampt.

6

Meng de bieslook en peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Laat afgedekt op een bord afkoelen tot kamertemperatuur.

7
  • 160 g parmaham

Leg de plakken ham in 3 rijen naast elkaar, elkaar iets overlappend, op een stuk vershoudfolie van 30 x 40 cm.

8

Verdeel het champignonmengsel gelijkmatig over de ham en leg de ossenhaas erop. Rol met behulp van de vershoudfolie de ham strak om de ossenhaas.

9
  • 270 g bladerdeeg

Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Neem de ossenhaas uit de folie en leg midden op het deeg.

10

Vouw het deeg dicht tot een pakket. Het deeg mag op de randen 1 cm overlappen. Snijd het overtollige deeg eraf en druk de randen goed aan.

11

Draai het vlees voorzichtig om zodat de naad niet meer zichtbaar is.

12

Steek of snijd figuurtjes uit de restjes deeg en druk ze op het deeg.

13
  • 1 ei

Splits het ei en klop de eidooier los. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg ermee.

14

Steek de thermometer in het midden van het vlees. Zet het ca. 35 min. in het midden van de oven, of tot de thermometer 50 °C aangeeft.

15

Neem het vlees uit de oven en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.

16

Snijd het vlees aan tafel in dikke plakken. Lekker!

bewaartip:

Je kunt de ossenhaas 1 dag van tevoren bereiden tot en met het oprollen van het vlees in de ham. Bewaar in vershoudfolie in de koelkast. Laat het vlees voor je verder gaat op kamertemperatuur komen. Begin maximaal 3 uur van tevoren met de volgende stap.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.