Crunchy kip­fi­let

(112)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 112

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd elke kipfilet in de lengte in 6 gelijke repen. Bestrooi met het paprikapoeder en peper en zout.
  2. Doe de cornflakes in een plastic zakje (bijv. een diepvrieszakje) en knoop dat dicht. Zorg ervoor dat er weinig lucht bij zit. Rol voorzichtig met de deegroller 1 of 2 keer over de zak om de cornflakes iets kleiner te maken. Doe de cornflakes in een diep bord. Klop het ei los in een ander diep bord. Haal de kip eerst door het ei en dan door de cornflakes.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in 7-8 min. goudbruin. Draai het vuur laag als de cornflakes donker worden. Keer regelmatig. Lekker met ketchup.
video

Hoe dek je echt een ta­fel?

Allerhande kids - 02:23 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.