Knap­pe­ri­ge kip­fi­let met een korst­je van corn­fla­kes

Vraag de kinderen wat ze willen eten en de kans is groot dat ze deze heerlijke kipburgers noemen.

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Vraag de kinderen wat ze willen eten en de kans is groot dat ze deze heerlijke kipburgers noemen. 4 personen
3 33

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een grote braad- of koekenpan en bak de krieltjes op middelhoog vuur in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Snijd de kipfilets in de lengte doormidden en dep ze droog met keukenpapier. Klop het ei los. Verkruimel de cornflakes. Bestrooi de kipfilets naar smaak met zout en (versgemalen) peper, haal ze door het losgeklopte ei en wentel ze door de cornflakes zodat ze bedekt zijn met een krokant laagje.
  2. Verhit de rest van de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kipfilets op matig vuur in 5-6 minuten per kant krokant bruin en gaar. Schil de komkommer in plakjes. Schep de azijn door de plakjes komkommer en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer de krokante kip en de krieltjes met appelmoes en komkommersalade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Knapperige kipfilet met een korstje van cornflakes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knap­pe­ri­ge kip­fi­let met een korst­je van corn­fla­kes

1
1
  • 4 el olie
  • 700 g krieltjes
  • 4 kipfilet

Verhit de olie in een grote braad- of koekenpan en bak de krieltjes op middelhoog vuur in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Snijd de kipfilets in de lengte doormidden en dep ze droog met keukenpapier.

2
2
  • 1 ei
  • 100 g cornflakes

Klop het ei los. Verkruimel de cornflakes. Bestrooi de kipfilets naar smaak met zout en (versgemalen) peper, haal ze door het losgeklopte ei en wentel ze door de cornflakes zodat ze bedekt zijn met een krokant laagje.

3
3
  • 2 el olie
  • 2 komkommers

Verhit de rest van de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kipfilets op matig vuur in 5-6 minuten per kant krokant bruin en gaar. Schil de komkommer in plakjes.

4
4
  • 1 el wittewijnazijn
  • 360 g appelmoes

Schep de azijn door de plakjes komkommer en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer de krokante kip en de krieltjes met appelmoes en komkommersalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.