Ge­gril­de zee­baars met li­moen

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 425 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 64

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken. Bestrijk ze met 3 el olie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in ca. 10 min. in het midden van de oven gaar.
  2. Pers 2 limoenen uit en halveer de andere 2. Snijd de peper in reepjes. Verhit de boter in een steelpan. Bak de rode peper en de bosui 2 min. Voeg het limoensap toe.
  3. Verhit de grillpan. Dep de zeebaars droog en bestrijk met de rest van de olie. Bestrooi met peper en zout en gril de vis in 6 min. gaar. Keer de laatste minuut. Gril de limoenhelften in de hoeken van de grillpan mee.
  4. Leg de vis op een schaal en schenk de saus erover. Garneer met de courgette en de limoenhelften. Lekker met pandanrijst en groenten voor vis (schaal 400 g, versafdeling).

Tip:

*Tijdelijk in assortiment in december.

video

Groen­te in de leng­te snij­den

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.