Gar­na­len met li­moen-beur­re blanc

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 425 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 61

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de garnalen. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Doe 2 el limoensap en de helft van het rasp in een steelpan en houd apart. Meng in een schaal de rest van het rasp met de sojasaus, de knoflook, de helft van de bieslook en de rest van het limoensap tot een marinade. Voeg de garnalen toe en laat 15 min. marineren.
  2. Maal ondertussen het brood in de keukenmachine tot kruim. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het broodkruim al omscheppend in 3 min. goudbruin en knapperig. Meng met de rest van de bieslook en peper en zout naar smaak, houd apart.
  3. Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak de garnalen met de marinade 3 min. Verwarm ondertussen het limoensap en het rasp in de steelpan tegen de kook aan. Voeg een blokje boter toe en klop met een garde tot de boter is opgelost. Voeg een volgend blokje boter toe en ga door tot alle boter is opgenomen en er een licht gebonden saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Bestrooi de gamba's met het broodkruim en serveer met de botersaus. Lekker met rucolasla.

Tip:

U kunt de garnalen een paar uur van tevoren marineren. Ga dan verder bij stap 2.

video

Gar­na­len pel­len

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 33 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.