Schuim­taart met li­moen

  • nagerecht
  • 8 stuks
  • 435 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 10 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
(75)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 8 stuks
3 75

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • plasticfolie
  • lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede)
  • bakpapier
  • steunvulling (bijv. gedroogde peulvruchten)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In keukenmachine met sikkelmes 125 g boter en 75 g basterdsuiker tot romig mengsel mengen. Bloem, 2 eidooier en mespunt zout toevoegen en tot samenhangend deeg draaien. Deeg uit machine nemen, tot dikke worst rollen en in plasticfolie verpakken. Deeg 1 1/2 uur in koelkast laten rusten.
  2. Oven voorverwarmen op 200 °C. Deeg in plakjes van 3 mm snijden en plakjes over bodem van ingevette taartvorm verdelen. Deeg met handpalm en vingers aandrukken, zodat bodem en randen met deeg zijn bedekt. Ruim bakpapier op deeg leggen en bakpapier aandrukken. Bakpapier met steunvulling vullen. Deeg 15 min. in oven voorbakken (= 'blind bakken'). Steunvulling en bakpapier verwijderen en deeg nog 10 min. bakken. Taartvorm uit oven nemen. Intussen 2 limoenen schoonboenen en schil eraf raspen. Limoenen uitpersen. Limoensap met 75 g basterdsuiker op laag vuur verwarmen. Maizena met 1 el water losroeren, geleidelijk door limoensap roeren en 300 ml water erbij schenken. Blijven roeren tot mengsel gebonden is. Pan van vuur nemen en limoenrasp, rest van eidooiers en 50 g boter toevoegen. Even laten afkoelen. In keukenmachine met opklopaccessoire eiwitten kloppen. Geleidelijk 100 g basterdsuiker via vulschacht toevoegen en blijven kloppen tot eiwit stijf is. Limoenmengsel over taartvorm verdelen. Eiwitschuim erover spatelen. Taart 15-20 min. in oven bakken tot eiwitschuim lichtgekleurd is.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.