Ber­ry-cher­ry-brow­nies

Voor echte chocofans: extra pure brownie met rood fruit en amandelen.

  • nagerecht
  • 16 personen
  • 360 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 40 min. oventijd
(333)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans nagerecht Voor echte chocofans: extra pure brownie met rood fruit en amandelen. 16 personen
4 333

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakblik (20 x 25 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed het bakblik met bakpapier.
  2. Hak de chocolade en smelt met de boter op laag vuur. Klop de eieren met vanillesuiker en basterdsuiker in een kom luchtig. Roer de gesmolten chocoboter erdoor en voeg de amandelen, cranberry's en kersen toe. Meng er de bloem en het zout erdoor.
  3. Schep het beslag in het bakblik. Bak 35-40 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven. Laat 1 uur afkoelen en stort op een plank. Snijd in vierkante stukken en bestrooi de brownies met poedersuiker.

bereidingstip:

Je kunt de brownies 2 dagen van tevoren bereiden. Neem mee in het bakblik en snijd in stukken. Bestrooi met poedersuiker.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 30 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Berry-cherry-brownies

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ber­ry-cher­ry-brow­nies

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2

Bekleed het bakblik met bakpapier.

3
  • 200 g amandelen
  • 350 g kersen zonder pit
  • 200 g chocolade extra puur 72%

Hak de amandelen grof. Hak de chocolade fijn en laat de kersen uitlekken.

4
  • 200 g boter

Smelt de boter met de chocolade op laag vuur.

5
  • 300 g witte basterdsuiker
  • 8 g vanillesuiker
  • 4 eieren

Klop de eieren met de basterd- en vanillesuiker in een kom luchtig.

6
  • 100 g bloem
  • 1 mespunt zout
  • 150 g gedroogde cranberry's

Roer de gesmolten chocoboter erdoor en voeg de amandelen, cranberry's en uitgelekte kersen toe. Meng er de bloem en het zout door.

7

Schep het beslag in het bakblik. Bak 35-40 min. in het midden van de oven.

8

Neem uit de oven. Laat 1 uur afkoelen en haal voorzichtig uit de vorm.

9
  • 2 el poedersuiker

Snijd in vierkante stukken en bestrooi de brownies met poedersuiker. Bon appétit!

bereidingstip:

Je kunt de brownies 2 dagen van tevoren bereiden. Neem mee in het bakblik en snijd in stukken. Bestrooi met poedersuiker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.