Cho­co­la­de­rol

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 375 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 u. 25 min. wachten
(285)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 8 personen
3 285

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenplaat (ca. 32 x 32 cm), bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Vet de ovenplaat in met boter en bedek met bakpapier. De boter zorgt ervoor dat het papier goed blijft plakken.
  2. Zet een pan kokend water op het vuur. Doe de espresso en de boter in een vuurvaste kom en zet deze op de pan met kokend water. Breek de chocolade hierboven en laat au bain-marie smelten. Roer regelmatig.
  3. Doe het eiwit in een schone, vetvrije kom en klop stijf met een mixer.
  4. Verwarm de oven voor op 150 °C. Klop in een andere kom de eidooiers met de basterdsuiker tot een lichte crème. Voeg al kloppend de gesmolten chocolade aan het eigeelmengsel toe. Schep het eiwit in drie porties door de crème. Schep het beslag in een plak van 2-3 cm dik op de bakplaat en bak in ca. 25 min. gaar. Het beslag blijft vrij zacht, maar mag niet vloeibaar zijn (platte cake). Laat in 2 uur helemaal afkoelen.
  5. Bestrooi de cake met poedersuiker. Keer om op een nieuw vel bakpapier en verwijder voorzichtig het oude vel bakpapier. Klop de slagroom met de vanillesuiker. Verdeel de slagroom erover en bestrooi met frambozen. Rol met behulp van het bakpapier voorzichtig op. Strooi er wat extra poedersuiker over en snijd aan tafel in acht plakken.

Tip:

Naam deelnemer: Pieter Bas Vencken.

video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 22 g
Tags

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.