Pit­ti­ge bo­nen­soep

(80)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
3 80

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ui pellen en snipperen. Knoflook pellen en uitpersen. Bleekselderij wassen en in stukjes snijden. Rode peper schoonmaken en in reepjes snijden. Kidneybonen laten uitlekken.In pan olie verhitten en ui, knoflook en bleekselderij ca. 3 minuten bakken. Kidneybonen, rode peper, chilipoeder, basis voor soep en 1 1/2 liter water toevoegen. Aan de kook brengen en afgedekt ca. 15 minuten zachtjes laten koken.Intussen koriander boven kommetje fijn knippen. Tomaten wassen, in stukjes snijden en in kommetje doen. Jalapeñopeperreepjes, kaas en nacho chips in kommetjes doen. Soep in pan op tafel zetten en kommetjes met garnering apart erbij serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.