Borst­plaat

Pure nostalgie, stukken borstplaat met een knapperig buitenkantje en zo'n smeuïge kern.

(98)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak Pure nostalgie, stukken borstplaat met een knapperig buitenkantje en zo'n smeuïge kern. 4 personen
3 98

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • uitsteekvormpjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg het bakpapier op een glad oppervlak en leg hierop de uitsteekvormpjes.
  2. Doe de suiker, slagroom en boter in een steelpan en breng op laag vuur aan de kook. Laat al roerende 20-25 min. inkoken tot er nog 2/3 van het mengsel over is en alle suikerkristallen zijn opgelost.
  3. Neem de pan van het vuur en roer door tot het mengsel niet meer borrelt en het ondoorzichtig wordt.
  4. Schenk de helft van het suikermengsel in de helft van de vormpjes. Roer de espressopoeder snel door de andere helft en schenk in de rest van de vormpjes.
  5. Laat het suikermengsel helemaal afkoelen. Zet de vormpjes op hun kant als je witte stipjes ziet; zo kunnen ze aan de onderkant verder uitharden.

Tip:

Je kunt zelf bepalen of je grote of kleine uitsteekvormen gebruikt. Kies je voor kleine, dan heb je er ongeveer 20 nodig.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 125 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 15 mg
Tags
Ook te zien in

Borstplaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Borst­plaat

1
1

Leg het bakpapier op een glad oppervlak en leg hierop de uitsteekvormpjes.

2
2
  • 500 g witte basterdsuiker
  • 175 ml slagroom
  • 50 g boter

Doe de suiker, slagroom en boter in een steelpan en breng op laag vuur aan de kook.

3
3

Laat al roerende 20-25 min. inkoken tot er nog 2/3 van het mengsel over is en alle suikerkristallen zijn opgelost.

4
4

Neem de pan van het vuur en roer door tot het mengsel niet meer borrelt en het ondoorzichtig wordt.

5
5
  • 1 espressostick

Schenk de helft van het suikermengsel in de helft van de vormpjes. Roer de espressopoeder snel door de andere helft en schenk in de rest van de vormpjes.

6
6

Laat het suikermengsel helemaal afkoelen. Zet de vormpjes op hun kant als je witte stipjes ziet; zo kunnen ze aan de onderkant verder uitharden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.