Borst­plaat stap-voor-stap

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak 6 stuks
3 38

Ingrediënten

6 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 6 borstplaatvormen (doorsnede 5 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg op het werkblad of een hittebestendige snijplank een vel bakpapier en leg hierop vormpjes klaar. Vet de vormpjes in.
  2. Verwarm in een pan met dikke bodem de suiker met de slagroom en het water op laag vuur. Roer continue met een pollepel. Laat de gesmolten suiker 3-5 min. al roerend zachtjes doorkoken. Test met een pollepel of de massa goed is. Dit kan op 2 manieren. Methode 1: laatste druppel suikerstroop die van pollepel loopt trekt een dun draadje. Methode 2: druppel die in kopje koud water valt, vormt direct een hard balletje.
  3. Neem de pan direct van het vuur en roer de suikerstroop tijdens het afkoelen continue stevig, anders vormt de massa een te grove structuur. Als de massa troebel en dikker begint te worden, verdeel deze dan razendsnel over de ingevette vormpjes (tot ca. 1/2 cm dikte).
  4. Laat de borstplaat 10-15 min. afkoelen. Leg de vormpjes voorzichtig op hun kant en laat verder afkoelen. Leg de vormpjes weer vlak en laat nog eens 10 min. afkoelen. Trek voorzichtig het bakpapier eraf en verwijder de vormpjes.

variatietip:

Borstplaatvariatie 1: meng voor bruingekleurde borstplaat eerst 1 eetlepel cacaopoeder of instantkoffie door de suiker.

variatietip:

Borstplaatvariatie 2: roer er, als de suikermassa dikker begint te worden, 2 eetlepels fijngehakte gemengde noten of geroosterde pijnboompitten door.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 210 kcal
  • koolhydraten 42 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Borstplaat stap-voor-stap

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Borst­plaat stap-voor-stap

1
1

Leg op het werkblad of een hittebestendige snijplank een vel bakpapier en leg hierop vormpjes klaar. Vet de vormpjes in.

2
2
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 5 el slagroom
  • 2 el water

Verwarm in een pan met dikke bodem de suiker met de slagroom en het water op laag vuur. Roer continue met een pollepel.

3
3

Laat de gesmolten suiker 3-5 min. al roerend zachtjes doorkoken.

4
4

Test met een pollepel of de massa goed is. Dit kan op 2 manieren. Methode 1: laatste druppel suikerstroop die van pollepel loopt trekt een dun draadje.

5
5

Methode 2: druppel die in kopje koud water valt, vormt direct een hard balletje.

6
6

Neem de pan direct van het vuur en roer de suikerstroop tijdens het afkoelen continue stevig, anders vormt de massa een te grove structuur.

7
7

Als de massa troebel en dikker begint te worden, verdeel deze dan razendsnel over de ingevette vormpjes (tot ca. 1/2 cm dikte).

8
8

Laat de borstplaat 10-15 min. afkoelen. Leg de vormpjes voorzichtig op hun kant en laat verder afkoelen.

9
9

Leg de vormpjes weer vlak en laat nog eens 10 min. afkoelen. Trek voorzichtig het bakpapier eraf en verwijder de vormpjes.

variatietip:

Borstplaatvariatie 1: meng voor bruingekleurde borstplaat eerst 1 eetlepel cacaopoeder of instantkoffie door de suiker.

variatietip:

Borstplaatvariatie 2: roer er, als de suikermassa dikker begint te worden, 2 eetlepels fijngehakte gemengde noten of geroosterde pijnboompitten door.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.