Cho­co­lol­ly's

Een perfecte traktatie: chocolade op een stokje!

  • tussendoortje
  • 16 stuks
  • 165 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(110)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
tussendoortje Een perfecte traktatie: chocolade op een stokje! 16 stuks
4 110

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • 16 satéprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Hak de pure en witte chocolade grof. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Vouw een cornetje van bakpapier.
  2. Smelt in aparte pannen de pure en witte chocolade au bain-marie. Leg een stuk bakpapier op een snijplank en schep de pure chocolade er in cirkels met een doorsnede van 6 cm op. Leg in elke cirkel 1 satéprikker. Schep er eventueel nog wat pure chocolade op, zodat de prikker met chocolade bedekt is.
  3. Vul het cornetje met de witte chocolade en versier de lolly's. Decoreer met het sesamzaad, de noten, cranberry's en rozijnen. Laat in de koelkast in 30 min. hard worden. Bon appétit!
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 75 mg
Tags
Ook te zien in

Chocololly's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­lol­ly's

1
  • 200 g pure chocolade 72%
  • 50 g witte chocolade

Hak de pure en witte chocolade grof.

2
  • 1 el sesamzaad

Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

3

Vouw een cornetje van bakpapier.

4

Smelt in aparte pannen de pure en witte chocolade au bain-marie.

5

Leg een stuk bakpapier op een snijplank en schep de pure chocolade er in cirkels met een doorsnede van 6 cm op. Leg in elke cirkel 1 satéprikker.

Tip: Leg de prikker zo hoog mogelijk in de cirkel.

6

Schep er eventueel nog wat pure chocolade op, zodat de prikker met chocolade bedekt is. Vul het cornetje met de witte chocolade en versier de lolly's.

7
  • 1 el pecannoten
  • 1 el pistachenoten
  • 1 el gedroogde cranberry's
  • 1 el blanke rozijnen

Decoreer met het sesamzaad, de noten, cranberry's en rozijnen. Laat in de koelkast in 30 min. hard worden. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.