Roc­ky moun­tain

Sta je al in de startblokken om hem te beklimmen?

  • nagerecht
  • 20 personen
  • 410 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 12 uur wachten
    • 12 uur oventijd
(158)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Sta je al in de startblokken om hem te beklimmen? 20 personen
3 158

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • kom (inhoud 1,5 l)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Hak de hazelnoten, pecannoten en pistachenoten grof.
  2. Zet een pan op middelhoog vuur en verhit de olie met de rozemarijn 1-2 min. tot de rozemarijn knapperig is geworden en de olie smaak heeft gegeven. Verwijder de rozemarijn, voeg de mais toe en dek af met een deksel. Schud de pan af en toe. Boen ondertussen de mandarijnen goed schoon en rasp de oranje schil er af. Controleer zodra de popcorn niet meer popt of er nog maiskorrels in de pan zitten die niet zijn opengesprongen. Verwijder deze.
  3. Voeg de noten, oranje rasp en ⅚ van de kokos toe en bak alles tot de kokos goudbruin is. Voeg de gembersiroop toe en bak nog 3-4 min. of tot alles plakkerig en de siroop ingedikt is. Voeg de cranberry's, rozijnen en marshmallows toe. Schep alles goed door elkaar.
  4. Doe 8/9 chocolade in een ruime, vuurvaste kom boven een pan zacht kokend water en smelt het. Meng er daarna het noten-fruitmengsel door tot alles omhuld is met chocolade.
  5. Bedek een vergiet, een kom of iets anders met een ronde vorm (inhoud ca. 1.5 l), met opgepropt en weer uitgevouwen bakpapier. Schep het mengsel erin en duw alles aan met een spatel. Zet een nacht in de koelkast om op te stijven. Haal dit dessert minimaal 1 uur voor serveren uit de koelkast. Keer de vorm om op een bord en verwijder het bakpapier.
  6. Smelt voor de topping de rest van de chocolade in een vuurvaste kom boven een pan zacht kokend water. Schep alles op de bovenkant van de vorm, zodat de saus naar beneden druipt. Meng de poedersuiker met het citroensap tot een dik glazuur en sprenkel over de vorm. Bestrooi met de rest van de kokos en laat de topping even hard worden.
video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 8 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Rocky mountain

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roc­ky moun­tain

1
1
  • 100 g hazelnoten
  • 100 g pecannoten
  • 100 g pistachenoten

Hak de hazelnoten, pecannoten en pistachenoten grof.

2
2
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 takje rozemarijn

Zet een pan op middelhoog vuur en verhit de olie met de rozemarijn 1-2 min. tot de rozemarijn knapperig is geworden en de olie smaak heeft gegeven.

3
3
  • 100 g maiskorrels

Verwijder de rozemarijn, voeg de mais toe en dek af met een deksel. Schud de pan af en toe.

4
4
  • 4 mandarijnen

Boen ondertussen de mandarijnen goed schoon en rasp de oranje schil er af.

5
5

Controleer zodra de popcorn niet meer popt of er nog maiskorrels in de pan zitten die niet zijn opengesprongen. Verwijder deze.

6
6
  • 200 g amandelschaafsel
  • 100 g gemalen kokos

Voeg de noten, oranje rasp en de kokos toe en bak alles tot de kokos goudbruin is.

7
7
  • 250 ml gembersiroop

Voeg de gembersiroop toe en bak nog 3-4 min. of tot alles plakkerig en de siroop ingedikt is.

8
8
  • 60 g gedroogde cranberry's
  • 30 g blanke rozijnen
  • 30 g marshmallows

Voeg de cranberry's, rozijnen en marshmallows toe. Schep alles goed door elkaar.

Tip: U kunt ook in stukjes gebroken koekjes toevoegen, wat u maar in de koektrommel heeft.

9
9
  • 400 g pure chocolade 70%

Doe de chocolade in een ruime, vuurvaste kom boven een pan zacht kokend water en smelt het.

10
10

Meng er daarna het noten-fruitmengsel door tot alles omhuld is met chocolade.

11
11

Bedek een vergiet, een kom of iets anders met een ronde vorm (inhoud ca. 1.5 l), met opgepropt en weer uitgevouwen bakpapier.

12
12

Schep het mengsel erin en duw alles aan met een spatel. Zet een nacht in de koelkast om op te stijven.

13
13

Haal dit dessert minimaal 1 uur voor serveren uit de koelkast.

Tip: Doet u dit niet, dan wordt het aansnijden een ramp.

14
14

Keer de vorm om op een bord en verwijder het bakpapier.

15
15
  • 50 g pure chocolade 70%

Smelt voor de topping de chocolade in een vuurvaste kom boven een pan zacht kokend water.

16
16

Schep alles op de bovenkant van de vorm, zodat de saus naar beneden druipt.

17
17
  • 3 el poedersuiker
  • ½ el citroensap

Meng de poedersuiker met het citroensap tot een dik glazuur en sprenkel over de vorm.

18
18
  • 20 g gemalen kokos

Bestrooi met de kokos en laat de topping even hard worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.