Thai­se ge­hakt­bal­le­tjes met pak­soi

(311)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht 4 personen
3 311

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de winterpeen in de lengte en snijd de helften in plakjes. Snijd het blad en de steel van de paksoi in reepjes en bewaar beide apart.
  2. Verhit de olie in een wok. Roerbak de gehaktballetjes in 10 min. bruin. Voeg de winterpeen en paksoisteel toe en bak 5 min. mee. Meng de boemboe, cuisine en het water erdoor en verwarm nog 2 min. Schep het paksoiblad erdoor en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst en gehaktballetjes met groenten over kommen.

combinatietip:

Lekker met grof gesneden koriander.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Thaise gehaktballetjes met paksoi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se ge­hakt­bal­le­tjes met pak­soi

1
1
  • 300 g pandanrijst
  • 200 g winterpeen

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de winterpeen in de lengte en snijd de helften in plakjes.

2
2
  • 1 struik paksoi

Snijd het blad en de steel van de paksoi in reepjes en bewaar beide apart.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 360 g Hollandse gehaktballetjes

Verhit de olie in een wok. Roerbak de gehaktballetjes in 10 min. bruin. Voeg de winterpeen en paksoisteel toe en bak 5 min. mee.

4
4
  • 100 g boemboe rode curry
  • 200 ml Alpro Soya cuisine
  • 150 ml kraanwater

Meng de boemboe, cuisine en het water erdoor en verwarm nog 2 min. Schep het paksoiblad erdoor en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout.

5
5

Verdeel de rijst en gehaktballetjes met groenten over kommen.

combinatietip:

Lekker met grof gesneden koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.