Thai­se kip­cur­ry

In een klap de juiste mix van kruiden met boemboe. Ideaal voor deze curry met paksoi en kokosmelk.

(294)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht In een klap de juiste mix van kruiden met boemboe. Ideaal voor deze curry met paksoi en kokosmelk. 4 personen
3 294

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes, paprika in reepjes en de paksoi in stukjes. Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de kip 4 min.
  2. Bak de paprika 2 min. mee. Voeg de boemboe en de kokosmelk toe en breng aan de kook. Doe de paksoi erbij en laat nog 2 min. zachtjes koken. Verdeel de rijst en de kipcurry over diepe borden. Bestrooi met de koriander.

variatietip:

Als je van lekker pittig houdt, vervang dan de groene paprika en de paksoi door een zak Thaise roerbakmix.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 140 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Thaise kipcurry

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se kip­cur­ry

1
1
  • 300 g witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 300 g kipfilet
  • 1 groene paprika
  • 1 paksoi
  • 2 el olie

Snijd de kipfilet in blokjes, paprika in reepjes en de paksoi in stukjes. Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de kip 4 min.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

3
3
  • 100 g boemboe groene curry
  • 400 ml kokosmelk

Bak de paprika 2 min. mee. Voeg de boemboe en de kokosmelk toe en breng aan de kook. Doe de paksoi erbij en laat nog 2 min. zachtjes koken.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 15 g koriander

Verdeel de rijst en de kipcurry over diepe borden. Bestrooi met de koriander.

variatietip:

Als je van lekker pittig houdt, vervang dan de groene paprika en de paksoi door een zak Thaise roerbakmix.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.