Bie­ten­stamp­pot met spek en ap­pel

Zoet, hartig, smeuïg en in een half uur op tafel.

(926)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Zoet, hartig, smeuïg en in een half uur op tafel. 4 personen
4 926

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan en bak de spekblokjes in 6 min. knapperig. Snijd de ui in halve ringen. Voeg de ui toe aan het spek en bak 1 min. mee.
  3. Schil de bietjes en snijd ze in blokjes. Voeg de bietjes toe en bak 4 min. mee.
  4. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in stukjes. Voeg ze toe aan het bietenmengsel.
  5. Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de boter en het kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge puree.
  6. Schep het bietenmengsel erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.125 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Bietenstamppot met spek en appel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­ten­stamp­pot met spek en ap­pel

1
  • 1½ kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar.

2
  • 25 g boter
  • 300 g gerookte spekblokjes

Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de spekblokjes in 6 min. knapperig.

3
  • 1 ui

Snijd de ui in halve ringen.

4

Voeg de ui toe aan het spek en bak 1 min. mee.

5
  • 500 g gekookte bietjes

Schil de bietjes en snijd ze in blokjes.

6

Voeg de bietjes toe en bak 4 min. mee.

7
  • 1 appel

Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in stukjes. Voeg ze toe aan het bietenmengsel.

8

Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op.

9
  • 25 g boter

Stamp de aardappelen met de boter en het kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge puree.

10

Schep het bietenmengsel erdoor en breng op smaak met peper en zout.

11

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.