Wit­lof-ap­pel­stamp­pot met Leid­se kaas

Frisse appelstukjes en pittige oude kaas met komijn: topcombi!

(151)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Frisse appelstukjes en pittige oude kaas met komijn: topcombi! 4 personen
3 151

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappels, snijd in stukken en was ze. Kook de aardappels in ca. 20 min. in water met wat zout gaar. Pel en snipper de ui. Maak de witlof schoon en snijd in ringetjes. Was de appels en halveer ze, verwijder de klokhuizen en snijd in plakjes. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui met het kerriepoeder ca. 3 min. Bak de witlof en het grootste gedeelte van de appelplakjes ca. 5 min. mee.
  2. Snijd de kaas in blokjes. Giet de aardappels af en stamp met de crème fraîche tot puree. Schep het groentemengsel en de kaasblokjes erdoor. Breng de stamppot op smaak met zout en peper. Garneer met de achtergehouden appelplakjes.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 38-39

Witlof-appelstamppot met Leidse kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­lof-ap­pel­stamp­pot met Leid­se kaas

1
1
  • 1½ kg kruimige aardappel

Schil de aardappels, snijd in stukken en was ze. Kook de aardappels in ca. 20 min. in water met wat zout gaar.

2
2
  • 1 grote rode ui
  • 750 g witlof

Pel en snipper de ui. Maak de witlof schoon en snijd in ringetjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 2 appels

Was de appels en halveer ze, verwijder de klokhuizen en snijd in plakjes.

4
4
  • 2 el boter
  • 3 tl kerriepoeder

Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui met het kerriepoeder ca. 3 min. Bak de witlof en het grootste gedeelte van de appelplakjes ca. 5 min. mee.

5
5
  • 300 g Leidse oude kaas
  • 200 ml crème fraîche

Snijd de kaas in blokjes. Giet de aardappels af en stamp met de crème fraîche tot puree. Schep het groentemengsel en de kaasblokjes erdoor.

6
6

Breng de stamppot op smaak met zout en peper. Garneer met de achtergehouden appelplakjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.