Ap­pel­plaat­taart

Een grote bakplaat vol genot, aanvallen maar!

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 755 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 40 min. oventijd
(568)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Een grote bakplaat vol genot, aanvallen maar! 8 personen
4 568

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakblik
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de bloem, basterdsuiker en het zout in een kom. Snijd er met 2 messen 2/3 van de boter door tot er een kruimelig deeg ontstaat. Hak de walnoten fijn, voeg toe en kneed het deeg tot een bal. Verpak het in vershoudfolie en laat 1 uur in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Rol het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een rechthoekige plak. Vouw de randen om zodat er een opstaande rand ontstaat. Verkruimel de amandelspijs, roer het los met de eieren en verdeel over het deeg. Schil en snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in schijfjes.
  3. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de appel 2 min. op hoog vuur. Voeg de suiker en kaneel toe en bak nog 2 min. Verdeel het appelmengsel over het deeg. Bak in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met kaneelijs.

serveertip:

Je kunt de taart warm of koud eten.

video

Aman­del­spijs ma­ken

Instructievideo - 01:03 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 755 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 85 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Appelplaattaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel­plaat­taart

1
1
  • 300 g bloem
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 mespunt zout
  • 200 g boter

Doe de bloem, basterdsuiker en het zout in een kom. Snijd er met 2 messen de boter door tot er een kruimelig deeg ontstaat.

2
2
  • 110 g ongezouten walnoten

Hak de walnoten fijn, voeg toe en kneed het deeg tot een bal. Verpak het in vershoudfolie en laat 1 uur in de koelkast rusten.

3
3

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Rol het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een rechthoekige plak.

4
4

Vouw de randen om zodat er een opstaande rand ontstaat.

5
5
  • 300 g amandelspijs
  • 2 eieren

Verkruimel de amandelspijs, roer het los met de eieren en verdeel over het deeg.

6
6
  • 5 elstar appels

Schil en snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in schijfjes.

7
7
  • 50 g boter
  • 50 g suiker
  • 2 tl kaneel

Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de appel 2 min. op hoog vuur. Voeg de suiker en kaneel toe en bak nog 2 min.

8
8

Verdeel het appelmengsel over het deeg. Bak in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met kaneelijs.

serveertip:

Je kunt de taart warm of koud eten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.