Ap­pel­plaat­taart

Zalig zoet met amandelspijs, zoete appels en amandelschaafsel. Plaat vol geluk!

  • 10 personen
  • 570 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 50 min. oventijd
(135)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands Zalig zoet met amandelspijs, zoete appels en amandelschaafsel. Plaat vol geluk! 10 personen
3 135

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • bakplaat

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het bakmeel, eiwit, suiker, zout in een kom. Snijd met 2 messen de boter erdoor totdat een kruimelige deeg ontstaat. Kneed met koele hand snel tot een deegbal. Druk plat, verpak in vershoudfolie en leg 60 min. in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier (30 x 40 cm). Rol het deeg uit totdat het precies op de plaat past.
  3. Kneed het eigeel door de amandelspijs en verdeel over het deeg. Schil de appels. Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne partjes en verdeel dakpansgewijs over het deeg. Besprenkel met het citroensap en bestrooi met de rest van de suiker, kaneel en het amandelschaafsel. Bak de taart in ca. 50 min. goudbruin en gaar.
video

Ap­pel-bes­sen­taart bak­ken

Kookles - 07:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Appelplaattaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel­plaat­taart

1
1
  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 200 g basterdsuiker wit
  • 1 mespunt zout
  • 250 g boter

Doe het bakmeel, eiwit, suiker, zout in een kom. Snijd met 2 messen de boter erdoor totdat een kruimelige deeg ontstaat.

Deeg maken

Instructievideo

01:24 min.

2
2

Kneed met koele hand snel tot een deegbal. Druk plat, verpak in vershoudfolie en leg 60 min. in de koelkast.

3
3

Verwarm de oven voor op 175 °C.

4
4

Bekleed een bakplaat met bakpapier (30 x 40 cm). Rol het deeg uit totdat het precies op de plaat past.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

5
5
  • 150 g amandelspijs

Kneed het eigeel door de amandelspijs en verdeel over het deeg.

6
6
  • 8 friszoete appels

Schil de appels. Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne partjes en verdeel dakpansgewijs over het deeg.

7
7
  • 2 el citroensap
  • 30 g basterdsuiker wit
  • 2 tl gemalen kaneel
  • 30 g amandelschaafsel

Besprenkel met het citroensap en bestrooi met de rest van de suiker, kaneel en het amandelschaafsel.

8
8

Bak de taart in ca. 50 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.