Oven­ri­sot­to met spek en prei

Makkelijker kán bijna niet. Je oven maakt de risotto. De crème fraîche maakt ‘m heerlijk romig.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 675 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(1.451)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Makkelijker kán bijna niet. Je oven maakt de risotto. De crème fraîche maakt ‘m heerlijk romig. 4 personen
4 1451

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (Ø 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. uit.
  2. Halveer ondertussen de prei in de lengte, was hem en snijd de helften in stukjes. Voeg de prei toe aan het spek en bak 5 min. op laag vuur. Schep de rijst erdoor en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn.
  3. Schep het mengsel in de ovenschaal en schenk de hete bouillon erover. Bak de risotto ca. 35 min. in de oven.
  4. Neem uit de oven en roer de tuinerwten en crème fraîche erdoor. Zet nog ca. 5 min. in de oven tot de risotto beetgaar is. Breng op smaak met peper. Bon appétit!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 2.020 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Ovenrisotto met spek en prei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­ri­sot­to met spek en prei

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 250 g magere spekreepjes

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. uit.

3
  • 3 preien

Halveer ondertussen de prei in de lengte, was hem en snijd de helften in stukjes.

4

Voeg de prei toe aan het spek en bak 5 min. op laag vuur.

5
  • 300 g risottorijst

Schep de rijst erdoor en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn.

6
  • 750 ml groentebouillon

Schep het mengsel in de ovenschaal en schenk de hete bouillon erover. Bak de risotto ca. 35 min. in de oven.

7
  • 225 g extra fijne tuinerwten
  • 200 ml crème fraîche

Neem uit de oven en roer de tuinerwten en crème fraîche erdoor. Zet nog ca. 5 min. in de oven tot de risotto beetgaar is. Breng op smaak met peper.

8

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.