Pom­poen­soep met sa­lie en spek

Door de salie-spekjes krijgt deze warmmaker een mediterraan tintje. De zachte ricotta maakt de soep lekker romig.

(169)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Door de salie-spekjes krijgt deze warmmaker een mediterraan tintje. De zachte ricotta maakt de soep lekker romig. 4 personen
3 169

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de pompoen in parten, schil en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd het vruchtvlees in stukken. Was de prei en snijd in dikke ringen.
  2. Verhit de olie in een soeppan en fruit de pompoen en prei 5 min. Voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. koken.
  3. Snijd ondertussen de blaadjes van de salie in dunne reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 8 min. uit. Snijd de knoflook fijn. Neem de spekjes uit de pan en houd apart. Laat wat bakvet in de pan zitten en fruit hierin de salie en knoflook. Voeg de spekjes weer toe en neem de pan van het vuur.
  4. Neem de soeppan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.Serveer met een lepel ricotta en de kruidige spekjes.

variatietip:

Houd je van extra romig? Voeg dan een lepel mascarpone toe in plaats van ricotta. Is de soep te dik, voeg dan nog wat water of bouillon toe.

video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 2.034 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Pompoensoep met salie en spek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­soep met sa­lie en spek

1
1
  • 1 pompoen

Snijd de pompoen in parten, schil en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd het vruchtvlees in stukken.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

2
2
  • 2 preien

Was de prei en snijd in dikke ringen.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 1 liter kippenbouillon

Verhit de olie in een soeppan en fruit de pompoen en prei 5 min. Voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. koken.

4
4
  • 4 takjes salie
  • 200 g spekreepjes

Snijd ondertussen de blaadjes van de salie in dunne reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 8 min. uit.

5
5
  • 1 teen knoflook

Snijd de knoflook fijn. Neem de spekjes uit de pan en houd apart. Laat wat bakvet in de pan zitten en fruit hierin de salie en knoflook.

6
6

Voeg de spekjes weer toe en neem de pan van het vuur.

7
7

Neem de soeppan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 100 g ricotta

Serveer met een lepel ricotta en de kruidige spekjes.

variatietip:

Houd je van extra romig? Voeg dan een lepel mascarpone toe in plaats van ricotta. Is de soep te dik, voeg dan nog wat water of bouillon toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.