Gar­na­len­spies met pa­pri­kasaus

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 455 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
4 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan, keukenmachine, satéstokjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Rooster de paprika's ca. 30 min. in de oven tot ze zwart zijn. Leg ze 15 min. in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet, de zaadlijsten en het vel.
  2. Snijd de rode peper fijn. Meng met de helft vande olie, de helft van de knoflook en zout naar smaak. Laat de garnalen hierin 10 min. marineren.
  3. Week ondertussen het brood in 50 ml water. Knijp uit en pureer met de paprika, de rest van de olie, de rest van de knoflook, komijn en amandelen in de keukenmachine tot een dip.
  4. Rijg de garnalen aan de prikkers. Verhit de grillpan en gril ze rondom ca. 5 min. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de dip.
video

Pa­pri­ka's roos­te­ren en ont­vel­len

Instructievideo - 01:07 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 33 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.