Mexi­can street­sa­lad

(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
3 62

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue of grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Gebruikt u de barbecue, steek deze dan aan. Breng een pan water aan de kook en kook de maiskolven 10 min. Laat uitlekken. Snijd ondertussen de paprika's in grote stukken en doe met de courgette en rode pepers in een kom. Besprenkel met 3 el olie en bestrooi met peper en zout. Gril de groenten en pepers 6 min. op de barbecue of in de grillpan, eventueel in porties. Keer regelmatig. Doe de gegrilde groenten in een schaal, houd de pepers apart.
  2. Bestrijk de mais met 2 el olie en gril 10 min. op de barbecue of in de grillpan. Keer regelmatig.
  3. Snijd de rode pepers heel fijn. Houdt u van minder pittig, verwijder dan eerst de zaadlijsten. Meng de pepers met de bonen, knoflook, koriander, het komijnzaad en citroensap.
  4. Snijd de maiskorrels van de kolven. Verdeel de sla over een schaal en schep het bonenmengsel erop. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de groenten en mais erover. Lekker met stokbrood, crème fraîche en stukjes Manchego (kaas).
video

Maiskol­ven be­rei­den

Instructievideo - 01:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.