Ge­vul­de kal­koen met wit­lofsala­de

(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 39

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de zijkant van de kalkoenfilets in de lengte zo in, dat er een envelopje ontstaat. Leg 2 plakken ham naast elkaar, leg er 1 plak kaas op en rol samen op. Maak zo nog een rolletje en vul de kalkoen ermee. Maak dicht met de cocktailprikkers en bestrooi met peper en zout. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de kalkoen in 15 min. rondom goudbruin en gaar.
  2. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 10 min. goudbruin. Halveer de stronken witlof, verwijder de harde kern en snijd het witlof in repen. Verdun de mayonaise met 2 el water. Voeg het witlof, de appel en peper en zout naar smaak toe.
  3. Snijd het vlees schuin in 4 plakken en verdeel over 4 borden. Serveer met de krieltjes en de witlofsalade.
video

Vlees vul­len

Instructievideo - 01:20 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.