Kip­pen­po­ten met wit­lofsala­de

Je kinderen aan de witlof? Onze truc: appel en banaan erdoor. Perfect bij de Indiaas gekruide kippenpoten.

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Je kinderen aan de witlof? Onze truc: appel en banaan erdoor. Perfect bij de Indiaas gekruide kippenpoten. 4 personen
3 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadslee of ovenschaal (30 x 35 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Maak een marinade van het citroenrasp, 2 el -sap en de curry madras. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Maak met een scherp mes schuine inkepingen van ½ cm diep in de velkant van de kip. Bestrijk de kip rondom met de marinade. Leg op de velkant in de ingevette braadslee en bak de kip in ca. 30 min. gaar in de oven. Keer halverwege.
  3. Verdeel ondertussen de frites over een met bakpapier beklede bakplaat en zet boven de kip in de oven. Bak in ca. 25 min. goudbruin en krokant. Schep na 15 min. om.
  4. Snijd ondertussen de onderkant van het witlof en halveer de stronken. Verwijder de harde kern. Snijd het lof in de lengte in reepjes en doe in een kom. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Snijd de banaan in plakjes en voeg toe aan het lof. Klop een dressing van 1 el citroensap, de curry madras, de mayonaise en gembersiroop en meng door de salade. Serveer de kip en frites met de salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Kippenpoten met witlofsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­pen­po­ten met wit­lofsala­de

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 1 citroen
  • 2 tl curry madras specerijenmelange

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Maak een marinade van het citroenrasp, de curry madras en per 4 personen 2 el citroensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 4 kippenpoten

Maak met een scherp mes schuine inkepingen van ½ cm diep in de velkant van de kip. Bestrijk de kip rondom met de marinade.

4
4

Leg op de velkant in de braadslee en bak de kip in ca. 30 min. gaar in de oven. Keer halverwege.

5
5
  • 600 g ovenfrites

Verdeel ondertussen de frites over een met bakpapier beklede bakplaat en zet boven de kip in de oven. Bak in ca. 25 min. goudbruin en krokant. Schep na 15 min. om.

6
6
  • 600 g witlof

Snijd ondertussen de onderkant van het witlof en halveer de stronken. Verwijder de harde kern. Snijd het lof in de lengte in reepjes en doe in een kom.

7
7
  • 2 appels
  • 1 banaan

Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Snijd de banaan in plakjes en voeg toe aan het lof.

8
8
  • 1 el gembersiroop
  • 1 tl curry madras specerijenmelange
  • 2 el mayonaise

Klop een dressing van de gembersiroop, curry madras, mayonaise en per 4 personen 1 el citroensap en meng door de salade. Serveer de kip en frites met de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.