Pes­to ge­n­o­ve­se

Italiaanse smaakmaker, een mengsel van pijnboompitten, knoflook basilicum, olijfolie en Parmezaanse kaas.

(364)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Italiaanse smaakmaker, een mengsel van pijnboompitten, knoflook basilicum, olijfolie en Parmezaanse kaas. 4 personen
3 364

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rasp de Parmezaanse kaas. Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Doe de pijnboompitten, knoflook, mespunt zout, het basilicum en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto. Breng op smaak met peper.

combinatietip:

Lekker door krieltjes, met tomaat en buffelmozzarella, door pasta of bij pastasalade met aubergine en noten. Zie het recept elders op deze site.

bewaartip:

Je kunt de pesto – met een laagje olie erop – afgesloten 1 week bewaren in de koelkast.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 175 mg
Tags
Ook te zien in

Pesto genovese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pes­to ge­n­o­ve­se

1
1
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 30 g basilicum

Rasp de Parmezaanse kaas. Haal de blaadjes basilicum van de takjes.

2
2
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • ½ teen knoflook
  • 1 mespunt zout
  • 75 ml extra vergine olijfolie

Doe de pijnboompitten, knoflook, mespunt zout, het basilicum en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto.

3
3

Breng op smaak met peper.

combinatietip:

Lekker door krieltjes, met tomaat en buffelmozzarella, door pasta of bij pastasalade met aubergine en noten. Zie het recept elders op deze site.

bewaartip:

Je kunt de pesto – met een laagje olie erop – afgesloten 1 week bewaren in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.