IJs­je van thee, ap­pel en gem­ber

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 6 stuks
3 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ijsvormpjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schenk 500 ml kokend water in een theepot en laat 5 min. staan. Laat de groene thee samen met een paar plakjes verse gember ca. 3 min. trekken. Voeg de vloeibare honing en het citroensap toe. Laat verder afkoelen en verwijder de zakjes en de gember. Snijd 6 flinterdunne schijven van de appel. Verdeel de appelschijven over de ijsvormpjes en vul aan met de thee. Zet in de vriezer en laat in ca. 5 uur bevriezen.

Tip:

U kunt de ijsjes maximaal 3 maanden in de diepvries bewaren. Hoe langer de lolly's in de vriezer staan, hoe harder ze worden en hoe makkelijker ze uit de vorm gaan. Houd de vorm even onder heet water, dan komen de ijsjes er zo uit.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 55 kcal
  • koolhydraten 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.