Gra­ni­ta van groe­ne thee met ly­chee

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 100 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 5 uur wachten
(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 6 personen
4 25

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plastic bak

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng 750 ml water aan de kook en laat een beetje afkoelen. Dompel het zakje groene thee in het water tot het lichtgroen ziet. Meng de honing en het citroensap erdoor en schenk het geheel over in een plastic bak. Zet de bak in de diepvries en roer elk half uur door met een vork. Na 5 uur heeft u een mooie, kristalvormige granita.
  2. Verdeel de granita over 6 glazen, garneer met de munt en serveer er 3 tot 4 lychees bij.

Tip:

Granita is korrelig waterijs. De naam komt van het Italiaanse woord grana, dat korrel betekent.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.