Blan­co de ver­a­no-sor­bet

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 115 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 6 personen
3 6

Ingrediënten

Keukenspullen
  • diepvriesbak

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het theezakje in een kom met 150 ml kokendheet water en laat 3 min. trekken. Haal het zakje eruit. Roer de honing door de thee tot deze tis opgelost. Voeg de wijn en het bronwater toe.
  2. Rasp de gele schil van de citroen erboven. Pers de vrucht uit, voeg sap naar smaak toe en roer door. Doe het mengsel in de diepvriesbak, zet in de diepvries en roer een paar keer per uur goed door. Haal na 2 uur uit de diepvries en serveer. Lekker met bijvoorbeeld sinaasappel- en grapefruitpartjes.

Tip:

Staat het ijs langer dan 2 uur in de vriezer? Maal het voor gebruik kort fijn in een keukenmachine.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.