Groen­te­cur­ry met ei en ge­bak­ken ui

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 2 personen
3 14

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Paprika wassen, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden. Tomaat inkruisen, enkele tellen in kokend water dompelen, ontvellen, pitjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Uien pellen en in ringen snijden. In pan 1 eetlepel boter verhitten. Paprikablokjes en currypasta ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Tomaat erdoor scheppen. 1 1/2 dl water toevoegen en curry ca. 10 minuten laten stoven. Intussen eieren in ca. 10 minuten hard koken. Laten schrikken, pellen en halveren. In koekenpan rest van boter verhitten en uienringen op zacht vuur in ca. 5 minuten glazig bakken. Helft van uienringen in twee diepe borden leggen. Curry erover verdelen. Eieren in midden erop leggen. Rest van uienringen ernaast leggen. Garneren met koriander. Serveren met naanbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.