In­di­a­se cur­ry met kip en bas­ma­ti­rijst

Als je van curry houdt, moet je deze variant met groene paprika en tomaat zeker proberen!

(163)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Als je van curry houdt, moet je deze variant met groene paprika en tomaat zeker proberen! 4 personen
3 163

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika's in blokjes en de koriander fijn. Snijd de kip in stukjes.
  2. Verhit de olie in een pan en bak de kip 3 min. mee. Voeg daarna de paprika's toe en bak 3 min. mee. Zet het vuur laag, voeg de currypasta toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomaten en het water toe. Laat de curry afgedekt 15 min. sudderen.
  3. Serveer de rijst met de curry en garneer met de koriander.

combinatietip:

Lekker met komkommersalade en naanbrood.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 935 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 34-35

Indiase curry met kip en basmatirijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se cur­ry met kip en bas­ma­ti­rijst

1
1
  • 400 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 groene paprika's

Snijd de paprika's in blokjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 15 g verse koriander

Snijd de koriander fijn.

4
4
  • 350 g kipfilet

Snijd de kip in stukjes.

5
5
  • 3 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een pan en bak de kip 3 min. mee. Voeg daarna de paprika's toe en bak 3 min. mee.

6
6
  • 160 g currypasta Balti

Zet het vuur laag, voeg de currypasta toe en bak 1 min. mee.

7
7
  • 400 g gepelde tomaten
  • 250 ml kraanwater

Voeg de tomaten en het water toe. Laat de curry afgedekt 15 min. sudderen.

8
8

Serveer de rijst met de curry en garneer met de koriander.

combinatietip:

Lekker met komkommersalade en naanbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.