Al­ler­snel­ste cae­sar­sa­la­de met mos­se­len

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 10

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Wrijf in een ruime lage schaal de ansjovisfilets met een vork fijn. Klop de mosterd en de mayonaise erdoor. Voeg zoveel water toe dat een dik vloeibare dressing ontstaat.
  2. Haal de blaadjes van de kropjes sla los. Schep ze samen met de gekookte mosselen luchtig door de dressing.
  3. Strooi de croutons over de salade. Schaaf met een kaasschaaf boven de salade krullen van de kaas. Knip tenslotte het bieslook boven de salade in grove stukken. Lekker met warm stokbrood.

Tip:

Variatietip: vervang mosselen door rose garnalen, gerookte makreel of sardines

video

Crou­tons ma­ken

Instructievideo - 01:14 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 16 g
Ook te zien in
Kookboek: TisVis

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.