Fris­se cae­sar­sa­la­de op toast

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 8 personen
3 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • broodrooster

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd elke Parisienne in 4 lange, schuine sneetjes. Bestrijk dun met 1 el olie en rooster ze in de broodrooster of grillpan tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  2. Rasp 60 g kaas in een schaal. Snijd de helft van de ansjovis fijn. Voeg toe en roer met de rest van de olie, de mayonaise, de knoflook en de azijn tot een dressing. Breng op smaak met citroensap en peper.
  3. Meng de blaadjes sla door de dressing. Snijd met de kaasschaaf flinters van de rest van de kaas. Verdeel de toast over 8 borden en leg de salade erop. Bestrooi met de kaasflinters. Verdeel de rest van de ansjovis over de salade.

Tip:

U kunt de kaasflinters en dressing 's ochtends al bereiden. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.